Članovi

Spisak članova udruženja

Detaljnije

Kako postati član NATVOS

Popunite pristupnice i pošaljite nam ih.

Detaljnije

WFTGA obuka u Srbiji

Unapredite svoje veštine i tehnike vođenja.

Detaljnije

Kako postati turistički vodič

Šta je potrebno da biste radili kao turistički vodič u Srbiji?

Detaljnije

FEG

EVROPSKO UDRUŽENJE TURISTIČKIH VODIČA – European Federation of Tourist Guide Associations (FEG)

Evropsko udruženje turističkih vodiča (FEG) je osnovano 1986. godine u Parizu. Ovo udruženje je osnovano kako bi poboljšavalo kvalitet usluga koje se nude svim posetiocima Evrope, kao kako bi ojačao veze između profesionalnih turističkih vodiča širom Evrope.

Danas je FEG udruženje profesionalnih turističkih vodiča, sa sedištem u Briselu i priznato je kao zastupnik visokih standarda i kvaliteta u turizmu. Trenutne punopravne članice udruženja su: Austija, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Francuska, Nemačka, Grčka, Island, Irska, Italija, Holandija, Portugal, Rusija, Slovačka, Španija, Turska i Velika Britanija, dok su Letonija, Slovenija i Norveška pridruženi članovi. Pridruženi članovi su Bosna i Hercegovina, Estonija, Finska, Mađarska, Crna Gora, Poljska, Srbija, Luksemburg, Švajcarska i Ukrajina.

Evropsko udruženje  turističkih vodiča je član ETAG-a (European Tourism Action Group) koji je takođe član Svetske turističke organizacije (WTO).

FEG je imao značajnu ulogu u definisanju mnogih termina, kao što su „a cruise“ (krstarenje), „a visit“ (poseta), „ a guided tour“ itd. Definisanje ovih termina je pružilo veću jasnoću i transparentnost.

Evropsko udruženje turističkih vodiča podržava napore EU da olakša slobodno kretanje pružanja usluga u ovkiru država svojih članica, ali i naglašava značaj turističkih vodiča za visoko i kvalitetno pružanje turističkih usluga. To ujedno može postići i zajednički visok standard kvalifikacije za turističke vodiče u svim evropskim zemljama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *