Članovi

Spisak članova udruženja

Detaljnije

Kako postati član NATVOS

Popunite pristupnice i pošaljite nam ih.

Detaljnije

WFTGA obuka u Srbiji

Unapredite svoje veštine i tehnike vođenja.

Detaljnije

Kako postati turistički vodič

Šta je potrebno da biste radili kao turistički vodič u Srbiji?

Detaljnije

Obuka po WFTGA metodologiji

Svetsko udruženje turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Associations -WTGA) je prepoznalo značaj obuke vodiča i razvilo sveobuhvatnu politiku obuke, kako bi se uspostavile smernice i tehnike za podizanje profesionalnih standarda širom sveta. Ovakva obuka ima tri glavna elementa:

Konsultacije: WTFGA trening divizija se sastoji od grupe iskusnih međunarodnih trenera, koji savetuju i pomažu pri formiranju kurseva za obuku vodiča.

Kursevi za obuku trenera vodiča: WTFGA organizuje kurseve obuke za trenere vodiča kako bi olakšali međunarodnu jednakost u profesionalnim standardima vodičkih tehnika. Obuka traje deset dana (Train the Trainer – TtT).

Kursevi za obuku profesionalnih vodiča: WTFGA takođe pokreće kurseve obuke za vodiče, gde god za to postoji potreba. Obuhvaćene su sedmodnevna obuka vodiča (Hands On Tourist Guiding – HOT) i obuka vodiča za goste krstarenja (Cruise Guide Training – CGT).

Kursevi se održavaju u Međunarodnom centru za obuku u Nikoziji na Kipru, kao i na svim lokacijama širom sveta, po specifičnoj WFTGA metodologiji. HOT kurs je pogodan za vodiče koji bi želeli da unaprede svoje veštine. TtT kurs predstavlja obuku za one koji bi želeli da rade kao treneri vodiča, kao i za one koji već rade kao vodiči a želeli bi da unaprede svoje veštine. CGT kurs je predviđen za vodiče koji rade u „cruise“ industriji (na brodovima za krstarenja). Online kurs za vodiče je dostupan za WFTGA članove.

Nacionalna asocijacija turističkih vodiča Srbije kao član WFTGA radi na sprovođenju svih pomenutih treninga na prostoru Srbije. Više o prethodnim obukama…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *